Home Over Contact
Boschveld Beweegt| Den Bosch |Camera's blijven nog even

Camera's blijven nog even
23-Dec-2023

Leestijd 1 minuut

CameraVoetbalkooi.jpg title =
Ook bij de voetbalkooi wordt via de camera's toezicht gehouden.
Fotograaf: Alfred Heeroma - Bron: Boschveld Beweegt


Rondom het winkelcentrum en bij de voetbalkooi hangen camera's om toezicht te houden. Deze camera's zijn geplaatst door de gemeente en nemen beelden op. Deze kunnen eventueel gebruikt worden bij opsporing. Dan moet de politie wel een verzoek tot inzage voor deze beelden indienen bij de gemeente. Uit een evaluatie blijkt dat vaak nogal als een vertragende en ingewikkelde procedure wordt beschouwd.

In Boschveld staan sinds 2017 11 camera's. Die zijn geplaatst omdat er veel overlast was en er vaak incidenten werden gemeld. Voor het plaatsen moet de burgemeester toestemming geven via een aanwijsbesluit. Voor Boschveld is als reden het aantal gewelds- en vermogensdelicten en overlast opgegeven.

Sinds het plaatsen van camera's zijn er wel minder incidenten, maar nog niet genoeg daling om de camera's weg te halen. Het huidige aanwijsbesluit dat tot 1 januari 2024 liep, is nu met 6 maanden verlengd tot 1 juli 2024. Boschveld wordt nog steeds als een kwetsbare omgeving gezien. Dit is mede door de ligging vlak bij het station en de Onderwijsboulevard.

Uit de evaluatie van de gemeente blijkt dat mensen die zich misdragen niet erg veel door de camera's worden beïnvloed. Er gaat niet echt een preventieve werking uit van het gegeven dat er opnames gemaakt worden.


Auteur: Alfred Heeroma