Home Over Contact
Boschveld Beweegt| Den Bosch |Lichtjesroute naar binnen verplaatst

Lichtjesroute naar binnen verplaatst
27-Dec-2023

Leestijd 1 minuut

lichtjesroute.jpg title =
Een koor van engelen zingt tijdens de lichtjesroute in Parousia. Rechtsachter de stal met Josef en Maria.
Fotograaf: Alfred Heeroma - Bron: Boschvelveld Beweegt


Afgelopen zondag 24 december was het een dag vol met regen en wind. Vanuit kerkgemeenschap Parousia was het idee ontstaan om een lichtjesroute in de buurt te organiseren, iets wat juist in deze donkere dagen een mooi effect zou kunnen opleveren. Alles was geregeld, zelfs het afzetten van de Edisonstraat. Het bleek echter niet mogelijk om met dit slechte weer het evenement buiten te houden. Tenten waaiden weg en voor de opzet was regen ook een boosdoener.
Zodoende werd in de loop van de middag besloten om de lichtjesroute in het kerkgebouw van Parousia te houden.

Bezoekers werden hartelijk welkom geheten en kregen een kaartje om hun kerstwens op te schrijven. Voor de jongeren was een lichtjesroute 'prijsvraag'. In de kerk was het een gezellige drukte. Een aantal leden van Parousia hadden zich gekleed in kleding zoals die mogelijk ten tijde van de geboorte van Jezus werd gedragen. Dat deden ze niet voor niets, want ik 6 delen werd het kerstverhaal verbeeld, van Maria en Josef die door een engel werden toegesproken, het zoeken naar een onderkomen, de geboorte van Jezus, het komen van de 3 wijzen uit het oosten en reactie van Koning Herodes. Het geheel werd afgesloten door een koorzang van leden uitgedost als engelen.

Ook een kinderkoor probeerde boven het geroezemoes uit te komen wat niet altijd even goede lukte. Dat was een beetje jammer.

Voor een hapje (kersttol of worstenbroodje) en drankje (limonade en gl├╝hwein) was ook gezorgd. Voor de kinderen, die volop aanwezig waren, was er nog een cadeautje. Natuurlijk was er ook ruimte om met elkaar het gesprek aan te gaan.
Hoewel het buiten guur was, heerste er binnen een aangename warmte. Geheel in de gedachte van Kerst.


Auteur: Alfred Heeroma