Home Over Contact
Boschveld Beweegt| Den Bosch |Bewoners ontvangen sleutel

Bewoners ontvangen sleutel
23-Jan-2024

Leestijd 2 minuten

Helio1.jpg title =
De bewoners kregen op 23 januari 2024 de sleutel van hun nieuwe woning in gebouw Helio.
Fotograaf: Alfred Heeroma - Bron: Boschveld Beweegt


Vandaag, 23 januari, hebben de eerste 23 bewoners van de nieuwbouw in Vlek 21 de sleutel van hun nieuwe woning ontvangen. Het gaat om het kleine flatgebouw die de naam Helio heeft meegekregen.

De 23 appartementen zijn allemaal even groot en bedoeld voor een- en tweepersoonshuishoudens. Er is een woonkamer met open keuken, een slaapkamer met een badkamer en in de hal zit een toilet en technische ruimte. Verder hebben de woningen op de verdiepingen een balkon en voor degene die op de begane grond wonen, die hebben net iets meer buitenruimte. De woningen zijn gasloos en voorzien van een warmtepomp. De verwachting is dat het energieverbruik laag zal zijn.
De buitengevel lijkt van steen, maar is een soort plaklaag van samengeperst zand met daarachter een dikke isolatielaag. Beneden is inpandig een ruimte waar de fietsen kunnen worden gestald. Verder is op elke verdieping een ruimte voor bijvoorbeeld een scootmobiel.

De ingang is aan de Voltastraat. Daar kun je zowel met de lift als de trap naar de hoger gelegen verdiepingen. Aan de achterkant is nog een vluchtroute via een mooie houten trap, iets dat best een huiselijke sfeer geeft.

De eerste bewoners begonnen al direct met het klussen in hun nieuwe woning. De keuken is geleverd zonder apparatuur en natuurlijk zullen de bewoners ook hun eigen verlichting moeten plaatsen en zal een ieder weer iets anders op de vloer willen.

Vorige week hebben de bewoners al kennis met elkaar kunnen maken in de BBS. BrabantWonen, eigenaar van het complex, had daar al een bijeenkomst voor georganiseerd. 4 bewoners verhuizen door vanuit Boschveld.

Het grotere complex, Nicolaas, is nu in de afwerking en zal 20 februari worden opgeleverd. De vier biobased woningen die komen op de plek waar eerst de vier winkel/woningen stonden, worden waarschijnlijk vanaf april gebouwd. Dit is veel prefab en die bouw zal naar verwachting na de zomer klaar zijn.

De overige vijf flats in Vlek 21 zijn reeds leeg en van hekken voorzien. Momenteel wordt gekeken of er asbest in zit. Dat zal dan eerst moeten worden verwijderd. Daarna begint de sloop, waarbij alle bruikbare zaken zoals wastafels, wc-potten en deuren separaat zullen worden verwijderd. Daarna begint de echte sloop. De verwachting is dat de sloop van de vijf flats rond de zomer is afgerond en in het najaar begonnen kan worden met de nieuwbouw.

Auteur: Alfred Heeroma