Home Over Contact
Boschveld Beweegt| Den Bosch |Rectificatie Buurtkrant mei

Rectificatie Buurtkrant mei
28-May-2024

Leestijd 1 minuut

voorkantbuurtkrantmei-1.jpg title =
Op voorkant van Buurtkrant Boschveld stond de onderste foto vanuit een verkeerd perspectief. Dit is het juiste perspectief met de Celsiustraat op de voorgrond.
Fotograaf: J.A.M. Roelands/Alfred Heeroma - Bron: Buurtkrant Boschveld


Vorige week verscheen Buurtkrant Boschveld. Die moest deze keer eerder klaar zijn vanwege Pinksteren en daardoor zijn er een paar fouten in de Buurtkrant geslopen.

Allereerst de voorpagina. Hierop staan 2 foto's. De bovenste foto vertoont een beeld dat in november 1958 in de buurt is geplaatst. In de begeleidende tekst op de achterpagina staat dat dit beeld op de hoek Edisonstaat/Copernicuslaan stond. Dat is niet waar, het beeld stond op de hoek van de Celsiusstraat/Copernicuslaan. De onderste foto is gemaakt op de hoek Edisonstaat/Copernicuslaan, wat een vertekend beeld geeft. Op de bovenste foto is rechts in het midden de Pastorie zichtbaar en dat is waar de Edisonstraat loopt. Ook de naam van het beeld, Vliegend (industriƫle energie) is niet vermeld. Het beeld werd gemaakt door Wessel Couzijn. In de krant werd destijds de naam van het beeld verkeerd vermeld, niet in de catalogus van de tentoonstelling on Sonsbeek (Arnhem).

Een tweede fout betreft het fotobijschrift op pagina 12 over de Franse school. Hier wordt ten onrechte Frank de Wijs benoemd als persoon op de foto, maar dat is Marc Bonnet. Frank de Wijs staat links op de foto die is genomen op de Parade.


Auteur: Alfred Heeroma