Home Over Contact
Boschveld Beweegt| Den Bosch |Buurtfeest geslaagd

Buurtfeest geslaagd
09-Jul-2024

Leestijd 3 minuten

live-7-1-fenix.JPG title =
Slagwerkgroep Fenix trok door de buurt.
Fotograaf: Alfred Heeroma - Bron: Boschveld Beweegt


Zondag 30 juni organiseerde Wijkraad Boschveld voor de zevende keer Boschveld Live. Normaal een interactief programma om buurtbewoners te informeren, maar ook om te laten meepraten over bepaalde zaken. Deze keer was het uitgebreider en werd het zelfs een klein buurtfeest. De voorspelde regen werd vervangen door een zonnetje.

De middag begon op de hoek van de Kelvinstraat en de Kamerlingh Onnesstraat. Muziek van percussieband Fenix zorgde voor een zomerse stemming die uitnodigde tot dansen. Terwijl de band door de Kamerlingh Onnesstraat en de Edisonstraat naar het plein bij de BBS trok, kwamen de mensen kijken bij hun voordeur of keken uit het raam. Sommigen lieten zich verleiden mee te lopen op de klanken van de trommels.

In de Boschveldtuin was Theatergoep EKT al begonnen met een uitvoering 'De Rotte Appel'. Eigenlijk niet eens een onderdeel van Boschveld Live, maar van het stedelijk evenement 'Gluren bij de Buren'. Maar dat het naadloos aansloot bij het evenement Boschveld Live, behoeft geen betoog. 'De Rotte Appel' is een meeslepend en confronterend verhaal over een ideale werkelijkheid gecreëerd door AI. Dit complexe thema brengt de theatergroep op een toegankelijke manier tot leven. Want wat gebeurt er als iemand in deze ideale werkelijkheid besluit vreemd te gaan. Wetende dat heel de wereld daar getuige van kan zijn? En welk oordeel weegt dan zwaarder? Dat van AI of dat van de ander…
Het stuk werd nog een paar keer opgevoerd deze middag.

Op het plein werd het gezellig druk. Het Copernikkelkoor bracht met begeleiding van de Boschveldband een aantal zangstukken ten gehore.
Hierna konden de bewoners hun kennis over de buurt testen met vragen over de buurt in de BuurtQuizzz. Spreekstalmeester Laurens van Voorst stelde een aantal vragen waarbij twee antwoordmogelijkheden werden gegeven. De deelnemers konden met een blauwe of gele kaart het antwoord geven. Na 3 ronden moest uiteindelijk een schattingsvraag (hoeveel inwoners heeft Boschveld?) een winnaar bepalen.
Tussen de vragen door vroeg Laurens ook aandacht voor de Klussendienst van Coppernikkel. Daar kunnen ze nog wel handjes gebruiken.
Organisator Michel van Gerwen vroeg om vrijwilligers om mee te helpen de komende Boschveld Live's te organiseren, want de bedoeling is dat dit feest vaker wordt georganiseerd.

Aafke de Bruijn van het Noordbrabants Museum en Karin Linders van BrabantWonen lieten de aanwezigen weten dat ze al een tijdje bezig zijn met een project om de gevel van de flat aan de Marconistraat te gaan beschilderen. Ze hebben hierover al contact met de bewoners gehad en die vinden het een leuk idee.
Het maakt onderdeel uit van het project Museum Murals, waarbij kunstenaars zich laten inspireren door de schatten van museumcollecties door heel Nederland.
Studio Giftig maakt de levensgrote muurschildering, geïnspireerd door een kunstwerk uit de collectie van Het Noord-Brabants Museum. De mural komt tot leven op een pand van BrabantWonen aan de Marconistraat en is goed zichtbaar vanaf het schoolplein van BBS Boschveld. De werkzaamheden staan gepland van 15 tot en met 26 juli en de muur wordt feestelijk onthuld op 22 augustus 2024 (na de schoolvakantie). (zie apart artikel)

De bezoekers konden bij diverse kraampjes terecht voor informatie en eten. Zo was er een kraampje over Samen Gezond (GGD). Dit is een actieprogramma om mensen te helpen gezonder te leven. Er was bij de kraam een rad met allerlei onderwerpen die met gezondheid te maken hebben. Bij een bepaald onderwerp moest een cijfer worden gegeven. Tevens kreeg de bezoeker een aantal tips of adviezen mee.
Aan het eind van de dag bleek dat opvallend veel inwoners bij de diverse onderwerpen zichzelf toch een ruime voldoende gaven. Een enkeling gaf de gezondheid een lager cijfer, maar bleek er een vervelende ziekte aan ten grondslag te liggen.

Er waren ook standjes met lekkernijen die gretig aftrek vonden en Resto VanHarte zorgde voor versgebakken pizzastukjes.

Voor de kinderen was er een springkussen en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Het was schoenen uit en springen maar.

De middag werd afgesloten door Trio Muñequitos Tres. Met hun Latin muziek kregen ze toch meerdere beentjes in beweging.

Auteur: Alfred Heeroma